petak, 3. veljače 2017.

KREMPITA




POTREBNO:
-1 pakovanje lisnatog tijesta
-1 litar mlijeka
-80 gr margarina
-2 pudinga
-2 vanila secera
-50 gr brasna
-5 jaja
-3 kasike ulja
-300 gr secera
-100 gr secera u prahu

PRIPREMA:
Lisnato praviti u pravugaonik pleh podmazati i posuti brasnom,prekriti tijestom izbosti viljuskom i staviti da se pece.Ispeci vecu koru presjeci je na pola umutiti zumanjca sa secerom i dodati vanila secer,pudnig,brasno i margarin pa dodati 2.5 dl mlijeka.Ostatak mlijeka staviti da provri kad provri dodati zumanjca kuhati dok se ne zgusne.Umutiti snijeg od bjelanjaka i dodati u vrelu kremu dobijenu masu uzruciti na prvu koru zatim druga kora,posuti mljevenim secerom

Nema komentara:

Objavi komentar

Istaknuti post

Poboljšajte pamćenje u starosti

1.   Glava treba uvek da vam bude topla. Nosite kape, pogotovo po hladnom vremenu. Sa godinama kosa je sve ređa, usled hladnoće dolazi d...