petak, 3. veljače 2017.
KREMPITA
POTREBNO:
-1 pakovanje lisnatog tijesta
-1 litar mlijeka
-80 gr margarina
-2 pudinga
-2 vanila secera
-50 gr brasna
-5 jaja
-3 kasike ulja
-300 gr secera
-100 gr secera u prahu
PRIPREMA:
Lisnato praviti u pravugaonik pleh podmazati i posuti brasnom,prekriti tijestom izbosti viljuskom i staviti da se pece.Ispeci vecu koru presjeci je na pola umutiti zumanjca sa secerom i dodati vanila secer,pudnig,brasno i margarin pa dodati 2.5 dl mlijeka.Ostatak mlijeka staviti da provri kad provri dodati zumanjca kuhati dok se ne zgusne.Umutiti snijeg od bjelanjaka i dodati u vrelu kremu dobijenu masu uzruciti na prvu koru zatim druga kora,posuti mljevenim secerom
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Istaknuti post
Poboljšajte pamćenje u starosti
1. Glava treba uvek da vam bude topla. Nosite kape, pogotovo po hladnom vremenu. Sa godinama kosa je sve ređa, usled hladnoće dolazi d...
-
1. Glava treba uvek da vam bude topla. Nosite kape, pogotovo po hladnom vremenu. Sa godinama kosa je sve ređa, usled hladnoće dolazi d...
-
Prema drevnom vjerovanju, čuvarkuća štiti kuću i obitelj od požara, bolesti, zlih sila... Zato je i prozvana čvarkućom. Poznata je kao i ž...
-
Ministarstvo obrazovanja TK je donijelo odluku da sutra (1.1.2017) sve osnovne i srednje škole nemaju nastavu u Tuzli. Razlog tome je pre...
Nema komentara:
Objavi komentar